Naar België

44256317Afgelopen weekend zijn Margriet en ik naar Jolande geweest. Zomaar een weekendje samen naar een hobby-vriendin. Ik kende Jolande alleen via internet omdat wij, met nog veel meer leuke mensen, diverse hobbies delen. Met name poppenhuizen en miniaturen, knippen en plakken (atc, altered books, art journalling, Wreck This Journal etc.) en ook nog letterboxing. Ook Margriet deelt deze hobbies.
Hier het hele verslag.
Hier zijn de foto’s te zien die ik heb genomen en
hier ergens mijn live verslagje via Twitpic. En
hier Margriets verslag. Ook Julian heeft een verslagje…
hier! Tot slot
hier nog Jolande’s aandeel.

.

Zaterdag vertrokken wij rond kwart voor 9 uit Drachten en rond half een stonden we bij een lachende Jolande voor de deur. Meteen een warme begroeting met haar, Paul, Jasmine en Julian. Een rondleiding door het prachtige huis, koffie, gebak, kadootjes, klepklepklep…… Echt super. DSC02272Poppenhuizen, miniaturen, feves, atc’s, art-journals, altered books, thema journals, en nog veel meer bekeken, besproken en ontleed. Mijn hoofd zit nog brobbeltjevol.

Na de koffie zijn Margriet en ik de in auto gestapt en op zoek gegaan naar 2 letterboxen welke Jolande geplaatst had in de omgeving. Na een prachtige wandeling in het bos langs mooie beelden van Ad (het pad van Ad) vonden we na het uitvogelen van de beschrijving de 1e letterbox in een boomstronk. Deze hebben we uitgegraven, en de letterbox- en onze boekjes gestempeld. Daarna opnieuw in de auto en op zoek naar de 2e letterbox in een ander prachtig bos naast schitterende vijvers. Ook hier lukte het ons de letterbox te vinden. Opnieuw hetzelfde ritueel en alles weer netjes teruggestopt.
DSC02287Na onze speurtochten weer terug naar ons logeeradres waar wij heerlijk hebben gegeten en de avond doorgebracht met allerlei activiteiten. Vooral kijken naar prachtige creaties en kleppen over allerlei onderwerpen. Ook zijn we met Paul en Julian de cockpit ingedoken (een nagebouwde complete cockpit met alle knopjes, handels en schermen die erbij horen) en ik mocht vanaf Trondheim opstijgen richting Vagar (Faroer eilanden) en later IJsland. Geland heb ik niet want halverwege de vlucht zijn Margriet en ik weer naar Jolande gegaan die inmiddels mijn WTJ (Wreck This Journal) had zitten vernielen.
DSC02302DSC02304Ik had mijn WTJ aan haar gegeven met de vraag “Ask a friend to do something destructive to this page”, een opdracht uit dit Journal. Nou, dat was niet gemakkelijk voor Jolande 😛 . Maar ze heeft het gedaan en ik vind het super van haar! Bedankt! De pagina heeft ze netjes in reepjes gescheurd en daar allerlei figuurtjes uitgeponst. Erg inventief weer van haar. Want dat is ze!
Rond middernacht ben ik mijn bed ingedoken, want de dames wilden natuurlijk nog even achter hun toetsenborden het een en ander doen. Ik had mijn laptopje thuis gelaten en zat er maar wat bij te kijken hahaha… Maar eerlijk gezegd kon me dat ook niets schelen want slapen was het enige wat ik op dat moment wilde doen. Even later kwam ook Margriet en we hebben lekker geslapen. De volgende ochtend hoorden wij gerommel beneden waar Jolande en Paul druk doende waren met het ontbijt wat ook heerlijk smaakte. Voor we het in de gaten hadden was de ochtend om, moesten alle kadootjes de weekendtas in, zo ook de doos met 15 stiften Pritt die Paul voor ons had gekocht. Na meerdere rondjes in Jolande’s hobbykamer en wederom een heerlijke maaltijdsoep zijn Margriet en ik na uitgebreid afscheid nemen weer in de auto gestapt om terug te rijden naar het hoge noorden. Het was een geweldig fijn en gezellig weekend en we gaan het vast nog wel eens een keertje doen! Bedankt Jolande, Paul, Julian en Jasmine voor de warme gastvrijheid! Toppie!

Hier mijn verslag.
Hier zijn de foto’s te zien die ik heb genomen en
hier ergens mijn live verslagje via Twitpic. En
hier Margriets verslag. Ook Julian heeft een verslagje…
hier! Tot slot
hier nog Jolande’s aandeel.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*