Naar België

44256317Afgelopen weekend zijn Margriet en ik naar Jolande geweest. Zomaar een weekendje samen naar een hobby-vriendin. Ik kende Jolande alleen via internet omdat wij, met nog veel meer leuke mensen, diverse hobbies delen. Met name poppenhuizen en miniaturen, knippen en plakken (atc, altered books, art journalling, Wreck This Journal etc.) en ook nog letterboxing. Ook Margriet deelt deze hobbies. Hier het hele verslag. Hier zijn de foto's te zien die ik heb genomen en hier ergens mijn live verslagje via Twitpic. En hier Margriets verslag. Ook Julian heeft een verslagje... hier! Tot slot hier nog Jolande's aandeel. . Zaterdag vertrokken wij rond kwart voor 9 uit Drachten en rond half een stonden we bij een lachende Jolande voor de deur. Meteen een warme begroeting met haar, Paul, Jasmine en Julian. Een rondleiding door het prachtige huis, koffie, gebak, kadootjes, klepklepklep...... Echt super. DSC02272Poppenhuizen, miniaturen, feves, atc's, art-journals, altered books, thema journals, en nog veel meer bekeken, besproken en ontleed. Mijn hoofd zit nog brobbeltjevol. Na de koffie zijn Margriet en ik de in auto gestapt en op zoek gegaan naar 2 letterboxen welke Jolande geplaatst had in de omgeving. Na een prachtige wandeling in het bos langs mooie beelden van Ad (het pad van Ad) vonden we na het uitvogelen van de beschrijving de 1e letterbox in een boomstronk. Deze hebben we uitgegraven, en de letterbox- en onze boekjes gestempeld. Daarna opnieuw in de auto en op zoek naar de 2e letterbox in een ander prachtig bos naast schitterende vijvers. Ook hier lukte het ons de letterbox te vinden. Opnieuw hetzelfde ritueel en alles weer netjes teruggestopt. DSC02287Na onze speurtochten weer terug naar ons logeeradres waar wij heerlijk hebben gegeten en de avond doorgebracht met allerlei activiteiten. Vooral kijken naar prachtige creaties en kleppen over allerlei onderwerpen. Ook zijn we met Paul en Julian de cockpit ingedoken (een nagebouwde complete cockpit met alle knopjes, handels en schermen die erbij horen) en ik mocht vanaf Trondheim opstijgen richting Vagar (Faroer eilanden) en later IJsland. Geland heb ik niet want halverwege de vlucht zijn Margriet en ik weer naar Jolande gegaan die inmiddels mijn WTJ (Wreck This Journal) had zitten vernielen. DSC02302DSC02304Ik had mijn WTJ aan haar gegeven met de vraag "Ask a friend to do something destructive to this page", een opdracht uit dit Journal. Nou, dat was niet gemakkelijk voor Jolande :-P . Maar ze heeft het gedaan en ik vind het super van haar! Bedankt! De pagina heeft ze netjes in reepjes gescheurd en daar allerlei figuurtjes uitgeponst. Erg inventief weer van haar. Want dat is ze! Rond middernacht ben ik mijn bed ingedoken, want de dames wilden natuurlijk nog even achter hun toetsenborden het een en ander doen. Ik had mijn laptopje thuis gelaten en zat er maar wat bij te kijken hahaha... Maar eerlijk gezegd kon me dat ook niets schelen want slapen was het enige wat ik op dat moment wilde doen. Even later kwam ook Margriet en we hebben lekker geslapen. De volgende ochtend hoorden wij gerommel beneden waar Jolande en Paul druk doende waren met het ontbijt wat ook heerlijk smaakte. Voor we het in de gaten hadden was de ochtend om, moesten alle kadootjes de weekendtas in, zo ook de doos met 15 stiften Pritt die Paul voor ons had gekocht. Na meerdere rondjes in Jolande's hobbykamer en wederom een heerlijke maaltijdsoep zijn Margriet en ik na uitgebreid afscheid nemen weer in de auto gestapt om terug te rijden naar het hoge noorden. Het was een geweldig fijn en gezellig weekend en we gaan het vast nog wel eens een keertje doen! Bedankt Jolande, Paul, Julian en Jasmine voor de warme gastvrijheid! Toppie! Hier mijn verslag. Hier zijn de foto's te zien die ik heb genomen en hier ergens mijn live verslagje via Twitpic. En hier Margriets verslag. Ook Julian heeft een verslagje... hier! Tot slot hier nog Jolande's aandeel.
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
http://www.trompke.nl/weblog/?p=1596
Twitter
Visit Us
YouTube
YouTube
Pinterest
Instagram

9 gedachten over “Naar België”

 1. Zo dat was een druk weekend! Maar zo te zien en te lezen was het erg gezellig daar. Volgende keer moeten jullie een midweek denk ik? Hoewel, hier moet je vast weer een dag of 4 van bijkomen. Leuk dat jullie zoveel foto’s gemaakt hebben. Jammer van de flight simulator, ik had jou nou wel ’s zien vliegen;-)

 2. Ook leuk om jouw verslag te lezen Hanny. Ik zit zo na te genieten.
  Marmod als ze een midweek komen, kom je toch gezellig mee?
  Ik ben nu bezig om van alle hier, hier en hier de foto’s te pikken, want ik heb er natuurlijk zelf weer bijna niet gemaakt.
  Ga even kijken of er nu nog hier’s zijn die ik nog niet heb gezien :-)

  Liefs van J.

 3. En ook bij jou zo’n gezellig verslag Hanny! Ik zou toch gewoon spijt krijgen dat ik toen nee zei tegen een heel weekend België! Want eng, eng, eng…….. Maar als ik het allemaal lees, was het helemaal niet eng! Zó leuk allemaal!

 4. Eng, eng, eng? Je had mij al gezien en ik ben de engste van de hele family hoor :-) Tja, voor het stuk Belgie door moet je even flink zijn, maar hier is het net een NL’s eilandje hoor en echt niet eng :-)
  Volgende keer gewoon meekomen, leggen we allemaal luchtbedjes en matrassen in de woonkamer neer :-)

 5. @ Marmod Nou, dat vliegen is best eng hahaha… Nou ja, toen ie in de lucht was heb ik de knuppel gewoon weer losgelaten hoor. Paul en Julian zijn goeie instructeurs, alleen ben ik niet meer zo vlug van begrip en waren we behoorlijk aan het wiebelen tijdens de take off hahaha
  @ Jolande… jij eng???? Echt wel hahaha… :-P Maar wanneer wij met de hele club komen, dan ga jij toch wel bij ons liggen op een luchtbedje?
  De hele club in een cirkel met de hoofden naarelkaar toe… De kamer is groot genoeg ;-)

 6. Oh, dan wordt het echt een pyjama-feestje!!!! Gezellig!!!!!!!!!!!!! Moet ik er die keer wel aan denken om zelf 1 mee te nemen, want jij hebt je eigen ponnetje dan nodig :-D

 7. Hoi lieve Hanny,

  Wat een heerlijk weekend hebben jullie achter de rug!!!!
  Wat zalig leuk en mooi en gezellig verslag ik las en het voelde als of ik er bij was, geweldig gewoon.
  geniet nog maar even fijn van alle fijn dingen en herinnergen.

  doeggggggggggg

  liefs

  Petra :-D:-D:-D:-D(L) (L) (K)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: