Wat doe je als je wilt opruimen?

De meeste mensen gaan dan… eh… opruimen… Dat houdt in dat je spulletjes sorteert, de rommel weggooit, bruikbare spulletjes naar de kringloop brengt en dat wat je wilt houden netjes en overzichtelijk een plekje geeft. Dat zouden de meeste mensen doen denk ik. Ikke niet… daarom kom ik ook nooit door de “rommel” heen. Mijn handicap is dat ik voortdurend prikkels krijg wanneer ik bezig ben met de bult “troep”. Mijn creatieve hersenhelft maakt dan in gedachten allerlei andere “troep” van elk lapje stof, kantje, boekje, frutsel, dop, oude kleren, versleten dekbedhoezen… Soms is dat echt een plaag. Want voordat ik het door heb “moet” ik toegeven aan die impuls en zit ik vervolgens tussen de bult te knutselen, naaien, schilderen, haken… weet ik veel. Ik vergeet dan alles om me heen en kom dan na een tijdje plotseling tot besef dat er ook nog wel eens iets anders moet gebeuren en stap dan ook zo weer in mijn andere, meer levensbehoeftige bezigheden. Ik vergeet dan meteen ook weer dat ik eigenlijk aan het opruimen was…  Met als gevolg dat de “troep” alleen wordt verplaatst en verandert van vorm en doel. Mijn hobbykamertje wordt steeds kleiner en ik steeds chaotischer.

2011-07-05 09.52.56Maar weet je… ik vind het zo leuk. Dat uitvinden, gepruts en geknutsel. Eigenlijk heb ik geen last van die “troep”… alleen geen ruimte genoeg waardoor ik nooit iets meer kan vinden en dat dan maar weer  koop omdat ik het toch moet gebruiken. Met als gevolg… juist… Het wordt veel te druk in mijn huis en mijn hoofd, en gezien mijn groeiende leeftijd en mijn afnemend geheugen gaat dat echt een probleem worden. Wat zeg ik? Het is al een probleem. Ik ontken de troep inmiddels al en vertoon vluchtgedrag. Dat wil zeggen… ik draai me om en ga achter de pc zitten of bezoek een kringloopwinkel 😉

Wat ik van de troep maak? Nou, miniatuurspulletjes voor mijn poppenhuishobby, art-journal-pagina’s, haakseltjes en frutsels, tassen… eh… meer weet ik zo snel niet….

[nggallery id=14]

7 Comments

 1. Margriet
  Posted 5 juli 11 at 11:08 | Permalink

  Tja…ik heb geen oplossing voor je….misschien er gewoon vrede mee hebben dat je zo in elkaar zit???

 2. Posted 5 juli 11 at 13:20 | Permalink

  Ik ken dat gevoel helemaal, wat ben ik blij dat er nog meer zijn.
  En ja het geheugen laat ons wel eens in de steek zo kan je uren zoeken, je weet dat het in huis is maar waar, kopen maar weer.

 3. Wendy
  Posted 5 juli 11 at 18:22 | Permalink

  Ik denk dat Hannyman maar naar “Help mijn vrouw heeft teveel hobby’s” moet gaan schrijven 🙂

 4. Hanny
  Posted 5 juli 11 at 18:48 | Permalink

  O help… neeeeeeeeeee…. Gelukkig bestaat dat programma niet… toch???

 5. Posted 15 juli 11 at 17:39 | Permalink

  Je zal het niet geloven (of misschien juist wel 😉 ) maar ben lichtelijk jaloers op deze karaktereigenschap van je. Als ik hobby en of plakkriebels heb, begin ik ALTIJD eerst met opruimen. En daar kan ik dan zo in doorgaan dat ik uiteindelijk eindig met een ge-ordende ruimte en hobbytijd die om is ….. Dus ik zeg: gewoon doorgaan 😉

 6. Hanny
  Posted 15 juli 11 at 18:32 | Permalink

  Toch nog enkele andere genen dus… gelukkig maar 🙂

 7. Paula
  Posted 7 januari 12 at 21:07 | Permalink

  Haha, wat een herkenbare vorm van opruimen! Vast een familietrekje, want ik ken er in Drachten nog zo een 😉 Wel wat meer in de technische hoek, maar toch, errrrg herkenbaar!
  Bij mijn verhuizing kwam ik erachter dat ik het trekje ook wel een beetje heb…. Zoveel bewaard wan “ik kan er vast nog wel iets leuks van maken”
  En ach, als je er later toch weer heerlijk je energie en creativiteit in kwijt kunt, waarom zou je het dan weggooien? 🙂

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*