Geocaching en letterboxing

DSC02285bEen aantal jaren terug werd mijn interesse gewekt door Jolande. Zij en haar familie zijn al jaren fanatieke schatjagers en -planters. In 2009 meldde ik mij aan bij de letterbox-website Atlasquest.com en plantte enthousiast zelf ook een letterbox in mijn omgeving. Deze is door een aantal mensen gevonden maar helaas door onbekenden meegenomen.

Wat ik erg jammer vond was dat er niet zoveel boxen in de buurt waren te vinden en het zoeken lukte dan ook niet erg. Wel vonden mijn vriendin Margriet en ik 2 boxen van Jolande in België tijdens een bezoekje aan haar. Daarna stagneerde het zoeken weer. Totdat ik ontdekte dat er ook “geocaching” bestond. Van mijn broer kreeg ik daarover de nodige info en ook een minicontainertje als microcache. Deze heb ik nog niet gebruikt, maar dat gaat zeker nog gebeuren. Ik kwam op de website Geocaching.com (of .nl) terecht en er ging een wereld voor mij open. Overal liggen er caches. Klein groot, multi, virtueel… noem maar op. Ook in mijn omgeving een aantal.

Maar voor geocaching heb je gps nodig… en dat had ik niet. Ja, alleen mijn Garmin navigatie systeem in de auto. In 2010 was ik aan een nieuwe telefoon toe en kreeg ik het idee om dan maar een Garmin telefoon te kopen met navigatie. En dat gaat prima. Ik kan geocaches zoeken. Heb nu dus 2 letterboxen (met stempel en logboekje) gevonden op de traditionele manier en 5 geocaches met mijn telefoon. Dat werkt prima.

Erg veel zoek ik nog niet, maar dat is al aan het veranderen. Gisteren heb ik een nieuwe microcache verstopt in mijn omgeving met dezelfde naam als de verdwenen letterbox. Gewoon een fotokokertje met logboekje en een goodie (een ruilhebbedingetje, eruit halen en er iets nieuws weer in doen). Geen stempel, al vind ik dat erg leuk wanneer ik een schat met stempel vind. Ik hou het voorlopig nog simpel totdat ik wat meer ervaring heb. eerst maar eens afwachten of mijn cache wordt gevonden en wat de reacties zijn. Vanavond misschien nog even zoeken naar een schat die ik gisteren niet kon vinden… Heb ik er 2x plezier van 😉

stickermedium

7 Comments

 1. Posted 3 oktober 11 at 16:02 | Permalink

  Leuk he Hanny, ben blij dat ik me dankzij jou ook in het geocachen ben gaan verdiepen.
  Fairy 1 is zo mogelijk nog enthousiaster en Fairy 3 heeft nu ook zijn eigen trailnaam (Mowgli)
  Hier in onze ‘achtertuin’ liggen er verschrikkelijk veel, goed voor nog vele wandel- en fietstochten.
  Letterbox(-hybrides) blijven mijn favoriet, want ik vind het toch wel heel leuk om te stempelen en niet alleen maar je naam in een boekje te schrijven.
  Speeltjes ruilen doen we niet, tenzij het een mooie bruikbare mini is 🙂
  maar wat ik tot nu toe gezien heb is niet de moeite waard.
  En omdat ik bloggen ook zo leuk vind, ben ik nu bezig om alle geocacheverhalen op een blog te zetten 🙂

  Groetjes van Fairy 2

 2. Hanny
  Posted 3 oktober 11 at 16:16 | Permalink

  Op je letterbox-punt Jolande? Of een nieuw blog? Ben natuurlijk verschrikkelijk nieuwsgierig 🙂
  En gezellig met al die Fairy’s 😀

 3. Hanny
  Posted 3 oktober 11 at 16:17 | Permalink

  Heb ‘m al LOL…. beetje dom van mij om niet op je naam te klikken 😉

 4. Posted 3 oktober 11 at 17:25 | Permalink

  Whahaha, ik had alles dus speciaal in zitten vullen 🙂

 5. loes
  Posted 3 oktober 11 at 19:23 | Permalink

  he hanny, wat gaaf! ik heb me er ooit eens in verdiept, hier rond doetinchem zitten er ook wel een paar, maar ja, ook ik heb geen gps en dan kom je niet ver begreep ik

 6. Posted 3 oktober 11 at 19:38 | Permalink

  Een tomtom werkt ook wel voor traditionele caches, maar met een uurtje of twee zijn de batterijen leeg.
  Je kunt voor een traditional ook de koordinaten in Google Maps zetten en
  dan geeft hij heel nauwkeurig de plek aan waar je zijn moet, maar ja, dan moet je dat wel heel goed kunnen onthouden en in het echt ziet het er toch weer anders uit dan op zo’n map.
  De eerste cache die wij deden hebben we met een tomtom gedaan, om te kijken of we het leuk zouden vinden en toen hebben we gelijk een GPS gekocht 🙂

 7. loes
  Posted 3 oktober 11 at 19:39 | Permalink

  ja ik heb jouw site ook even bekeken en ik moest zo lachen over dat verhaal in julie eigen bos en die resrve batterijen .. geweldig, alleen dat zoeken is al zo leuk lijkt me.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*